»Ključna naloga države in vseh deležnikov je, da se dejavno borimo proti tem izzivom in zagotovimo, da je hrana, ki jo proizvajamo in uživamo, varna in trajnostno pridelana. To vključuje sprejemanje ustreznih zakonodajnih okvirov, spodbujanje inovacij v kmetijskem sektorju in ozaveščanje javnosti o pomenu zdrave prehrane in trajnostnega prehranskega sistema.«
»Številni dejavniki vplivajo na način, kako proizvajamo, distribuiramo in uživamo hrano, in prinašajo vedno nova tveganja. Tudi nepredvidljive situacije, kot so naravne nesreče, izbruhi bolezni ali vojne, lahko ogrozijo varnost hrane in povzročijo hude posledice za javno zdravje in gospodarstvo. Zato moramo imeti za take dogodke vnaprej pripravljene učinkovite načrte za njihovo obvladovanje.«
»Naučimo se nekaj iz preteklih izkušenj, sodelujmo in poskusimo se pripraviti na nepričakovane situacije, saj bomo le tako lahko premagali vse izzive, ki nam jih bo prinesla prihodnost.«
»Iz te krize se lahko naučimo, da je za suverenost države zelo pomembno, da ima ta na zalogi stvari, ki so pomembne za varnost na vseh področjih, tako na področju zdravja kot prehrane.«
»Vzpostavljeno je dobro dvostransko sodelovanje med upravo za varno hrano, veterinarski sektor in varstvo rastlin in generalno carinsko upravo Ljudske republike Kitajske.«